Menu

Skovgaard

1867-06-06

Afsender

Janus la Cour

Modtager

P.C. Skovgaard

Dokumentindhold

Omhandler sommertur i jylland, hvor P.C. Skovgaard og Janus la Cour, har planer om at mødes. Janus la Cour har fået indkvaseret sig på Himmelbjerget ved Silkeborg.

Transskription

Katrinebjerg 6 Juni 1867.

Gode Hr. Skovgaard!

Da vi skiltes for en fjorten dage siden, blev der jo taget den Bestemmelse ved Brev at gjøre de halve Aftaler om Sommertræf her i Jydernes Land til hele Aftaler, og da jeg nu antager at have lagt en nogenlunde fast Plan for Sommeren, og jeg saa gjerne vilde træffe dem, vil jeg hermed underrette dem herom. Jeg kom tilfældigviis i Mandags Eftermiddag til at staa paa Himmelbjergets Tag, efter at have seet at jeg kunde faa et Værelse med Alt Tilbehør til længere Ophold i en nybygget Pavillon lige paa selve Bjerget; den Udsigt saaledes at kunde boe ligesom midt i det hele, kunne benytte hvert Øjeblik til at se eller male, baade ved Nat og Dag, saavelsom ved Sol og Regn,
●2●
overvældede mig aldeles, og da jeg som Berlingskes Kunstkritiker saa smukt siger, viser Hang til at exploitere det Tilfældiges Originalitet i Naturen, |saa haaber jeg| at mangt og meget vil komme til at vise sig i mig under og efter et saadant Ophold, har jeg besluttet, saa snart som jeg kan efter Pindtse at tage derud og forløbig forbliver der. Hvis De kommer til Aarhus, kan jeg da desværre ikke have den Fornøielse at modtage dem, men da jeg har en heel Deel Indbydelser fra Moder og min Svoger paa Helgenæs til at benytte Huus og Vogn til at see dem om i her i Egnen saavelsom ved Kalø og Mols og Hals, saa er det mit Forslag, hvis de skulde have Tid og Lyst dertil, om det ikke bedst kunde opsættes til de kom tilbage fra deres Silkeborg Reise, thi de kommer vel ogsaa da over Aarhus. de er vel endnu ikke rigtig færdig til at forlade Rosenvænget, thi hvis det skulde være Tilfældet, da kunde ogsaa [Overstreget: jeg gjemme] Alt gjerne foretages først.
●3●
Hvad mit Arbeide angaar, da er jeg endnu ikke rigtig kommen i Tri, jeg havde [Overstreget:en] nogle meget kolde |dage| med lidt Solskin herude i Skoven, inden den var helt udsprungen, men det er da egentlig ogsaa Alt hvad jeg har bestilt. I Aarhus Kunstforenings kom. skal jeg bede dem om, naar [Overstreget?] Billedet af Skokholm er færdigt, ikke at glemme, at hvis Lehmann ikke har noget derimod at indvende, at de da har lovet dette Billede til Udstillingen her. Skulde De nu mod Forventning have tænkt paa at komme hertil lige efter Pindtsefesten, saa vil de maaske med et Par Ord underrette mig herom.
Til Børnene fik jeg ikke sagt Farvel, vil de derfor bringe dem en Extra hilsen, foruden mangfoldige Hilsner til Deres Hustru, drengene og Pigen med Tak for sidst.
Med Høiagtelse
Deres hengivne Janus la Cour.

Fakta

PDF
Brev

Mappe 11 nr. 03