Menu

Skovgaard

1893-01-12

Dokumentindhold

Angående alterudsmykning til Vester Hæsinge Kirke. Joakim Skovgaard har skrevet sit kladde til svar på brevet.

Transskription

Den C. 1 januar 93
Hr. Maler J. Skovgaard
Idet jeg sender deres Skisser til Alterbillede til Vesterhæsinge Kirke tilbage, beder jeg Dem herefter, i henhold til Deres Skrivelse af 8. i F. M. , at udføre Billedet med indfatning o.s.v. for det du opgivne Beløb 1900 Kroner. Da det vil være Kirkeeieren, Lensgreve Bille -Brahe-Selby kjært at faa Billedet anbragt på dets Plads snarest, muligt, undlades jeg ikke at tilføje, og jeg forudsætter at det vil skee senest i første Halvdeel af Førstkommende Juli Måned.
Greven ønsker Trævæggen ved Alteret holdt i stor Farvelighed og uden Mørke Farver; om [bud:detter] Ordning ønsker jeg gierne ved Leilighed at konferere med Dem. En Skrivelse fra Provst Balslev om det indgivne forslag vedlægges og bedes efter Giennemlæsningen tilbagesendes.
Deres ærbødigste Fussing

[Joakim Skovgaards kladdesvar:]

|Hr. Arkitekt Fussing,

Med tak kvitterer jeg herved for de mig tilsendte skrivelser, Deres af 12 jan 1893, Provst Balslev, som kan tilbagesendes med tak for lån og for tegninger. Jeg glæder mig |meget| til i april at begynde på billedet, og skal jeg gjøre det færdigt snarest muligt. Jeg fortrøster mig også til, at det skal nå sig inden den af Dem angivne Frist, måske endel tidligere men jeg må dog gjøre opmærksom på, at jeg som Kunstner ikke kan slippe billedet førends jeg synes jeg har nået hvad jeg kan nå, og når det sker råder jeg|2| ikke|1| for. Endelig Husker de også nok, at jeg har betinget mig at få billedet udstillet en lille tid her i Kjøbenhavn, når jeg nu vil nøjes i nødsfald kun at få det udstillet her en uge, kan de ikke kalde det et ubilligt Forlangende. Ved Lejlighed skal jeg have den ære at søge Dem, for at få talt mundtligt om trævæggen ved alteret. 14 jan 1893
[To minusser i margin]
●2●
VesterHæsinge

Fakta

PDF
Brev
Hans Fussing
  • Vester Hæsinge Kirke

Mappe 88 nr. 38