Menu

Skovgaard

1869-09-12

Afsender

Joakim Skovgaard

Modtager

P.C. Skovgaard

Dokumentindhold

Joakim Skovgaard er hjemvendt fra Lolland og Nysø. Han fortæller at han har fugt skole og tegnet. Han bringer en hilsen fra onkelen om ikke at spise for meget forskelligt, da det kunne give mavepine.

Transskription

Rosenvænget 12 Septemper 1869.

Kære Fader!
Nu ere vi løkkeligt kommen hjem, fra Låland og Nysø, hvor vi har moret os så got som nogen, (mange tak for turen kære fader) men desværre, jeg har væl samlet en del, og også tegnet noget men med oliefarven vilde det ikke riktigt gå, jeg har også haft så meget andet at gøre, så det kommer måske deraf. Her hjemme har jeg derimod oliemalt mere, på Låland har jeg nemlig kun begunt på to og kun fået et færdigt. I morgen skal vi i skole, vi kom nemlig i går og i dag er det søndag; jeg tror næsten det kan gøre got at komme i skole, idetmindste de første dage, for så har man så meget at fortælle kameraterne, og får så meget selv at høre. På Nysø fulgte vi Kristian og Albert til skole, og om aftnen fik vi ferskner og spilte [?skrabnæse] til der er ar på Nielses næse. Men idag har vi også herhjemme fået ferskner, hvilke vare meget saftige, men et par af dem lidt sure. Harald Bøjsen, har glemt en stor han Egehjort, som han dog vist snart henter, du kan tro den er god, iser hvis den var hel, [Overstreget: den] den mangler, nogle fod led, lidt på det ene følehorn, og takkerne ere lidt slidte, men nu må jeg for dennegang holle op at skrive, for det bliver for mørgt.
d. 13de Kære fader, du skrev vist i et af dine brev, at du havde spist forskellige sødyr, og at du glædede dig til vindruerne, men dertil skulde jeg sige fra onkel, at
●2●
du måtte endeligt ikke smage på så mange forskellige ting, for så fik du mavepine, men du skulde leve som vi levede ovre på Laland med kød. Vi får nu også herhjemme ver morgen et spejlæg, for det kan vi også så godt li og det er så sundt. Da jeg nu i dag var i skole, så så jeg at der blev byget et nyt gymnastikhus, det vil sige der blev bygget ovenpå gymnastikhuset, sa der bliver vist skolestuer deroppe, jeg hørte idetmindste en sige det, i kælleren er der også kommet snittehus. D.14de Kjære fader, nu har jeg snart ikke mer at fortælle, men jeg kan dog sige dig at onkel rejser imorgen, og at vi alle har det godt.

Vær nu kærligt hilset af din
egen Joakim

Fakta

PDF
Brev
Rosenvænget

Mappe 9 nr. 18