Menu

Skovgaard

1845-07-23

Afsender

P.C. Skovgaard

Dokumentindhold

P.C. Skovgaard beskriver skønheden omkring Skarritsø. Han beskriver løvfaldet og himlen. Han ser frem til at vise Wilhelmine noget tilsvarende på deres forestående tur til Dyrløv.

Transskription

Til
Jør W. N. D. Skovgaard
i
Weibye
p. Frederiksborg
|Betalt bedes afsendt med Hr. Doktor Mullers Postbud|

Kjæreste Mine!
Du har vist allerede ventet Brev fra mig, men da der herfra gaaer en Hønsekræmmer til Kbh engang om Ugen, valgte jeg, hellere at lade ham tage Brevet med, end lade det løbe hele Veien med Posten, Gud veed hvor vidt omkring.-
Jeg er da nu ved Skarritsøen, og har, indtil i dag da det er Graaveir, havt udmærket smukt Veir, rigtignok har det været lidt drøit i denne Hede at trave lange Stykker Vei med svær Oppakning, men denne Ulempe er hurtig Overstaaet, hvorimod hvad smukt man hved samme Leilighed, faaer seet og malt det beholder man.
Det er da ogsaa en deilig Sommer i Aar, hvor hele Naturen er ikke alene fyldig men farverig frem for sædvanlig, idet mindste forekommer det mig, at jeg aldrig før har seet slige Farver især i Luften I Fjor var |Farverne veed| Skarritsøen saa forpiskede
●2●
at det var ynkeligt, Træerne havde nogle smaae brune Blade som langtfra ikke nær kunde dække de nøgne Grene hvorimod de i Aar ere saa yppige som det vel er mulig, jeg har ogsaa i aar seet |Søen| saa stille og blank som et Speil, Du kan aldrig troe hvor det er et henrivende Syn saa at see ud over den, (eller ned paa den, thi den er paa alle Sider omgivet af betydelige Høider) med alle sine Øer og Landtunger og Himlen og Skoven som speile sig i den, og endelig for at gjøre det fuldendt romantisk, har jeg ofte seet et paar Ørne svæve over Trætoppende. ja vilde jeg nævne Alting saa blev jeg ikke færdig denne gang, men jeg glæder mig til at skal kunne vise Dig noget lignende paa vor Tour til Dyrløv - Jeg logerer hos Løppenthens, de gode Folk vilde ikke tillade mig at Søge andet Logis, endskjønt den stakkels Kone i Aar er svagere end i Fjor, men jeg troede heller ikke at jeg generer dem synderlig.
●3●
Endelig takker jeg Dig kjære Mine og den kjære Moder, som jeg haaber befinder sig vel, for al Eders Kjærlighed imod mig, nærmest tænker jeg paa mit sidste lille Ophold hos Dem – lev vel og skriv mig snart til – Hils Alle - Din Hengivne Broder.
Stridsmølle 23 Juli 1845.
P.C. Skovgaard

Adressen paa Breve til mig er:
Stridsmølle p. Kallundborg
Afleveres i Viskende

Fakta

PDF
Brev
Stridsmølle, Kallundborg
Veiby
Cathrine Elisabeth Skovgaard
  • Skarritsø

Mappe 37 nr. 1