Menu

Skovgaard

Ca. 1926

Afsender

Viggo Madsen

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Brev angående prissætning af Viggo Madsens tegninger til en ny messehagel til Viborg Domkirke.

Transskription

Nybrogade 6. København

Kære Joakim Skovgaard
Efter langt besværd og meget arbejde mener jeg Det er umuligt at faa Tegninger Til Messehaglen bedre Maaske har jeg grebet det hele arbejde forkert an, men den opgave krævede et indgaaende studie i tidlige tiders Historie Kundskab til vedstægter o.s.v. forstaaer Du maaske jeg saa sent er blevet færdig med Tegningen Det har været mig magtpaaliggende at faa et Danskpræg over den. Med hensyn til farvevirkningen nærer jeg ingen bekymringer. mine studier i fortidens yberlige Kunst paa Dette Omraade,og min medfódte farve sans góre at jeg mener resultatet i den retning skulde blive godt.

Direktøren Machepranm har set De fulendte Tegning og havde intet at bemærke, men fandt Den vel egnet til sit formaal. Dog mente han det var umueligt at bevilge Silke da det umueligt kunne bære det Tunge Broderi jeg for mit vedkommende syntes at de [? kunsganske vævning] er meget smukke, saa kunne det lykkedes at faa en saadan virkning ville alt være op naaet af godt i den retning. Mit oprindelige forslag om Timebetaling er Desværre uigennemførlig da Kirken vilde komme til at betale alt for mefet og en urimelig høj pris for mit arbejde. Jeghar i den anledning spurgt og konfereret med forskellige kunstnere Der er vi kommet til Det resultat at 1.500 Kr . Ettusindefemhundrede kroner vilde være en passende Sum. Naar man tager i betragtning at mine●2● Forstudier har taget mig megen Tid og selve arbejdet udførelse med de mange detaljer. og selve [Overstreget: Tegningerne] Tegningerne er udført i en saadan form at de kan anvendes som arbejdstegning mener jeg selv at denne Sum kan jeg være bekent at forlange for [oversteget:mit] arbejdet. Nu maa du som gennem et langt stykke tid har [?fuldt] arbejdet- Selv bedømmer det kedelige men nødvendige spørgsmål om pengene og om det er din oplevelse at mit arbejde er de mange penge værd. Håber arbejdet i Lund gaaer godt. Glæder mig til at se kirken igen, Haaber du lever vel Der ovre mange hilsner fra mig din Hengivne Viggo

Til de 1500 Kr. læges 80 Kroner til udlæg for[Overstreget: materialer] Kalkarbejde. Dette tillæg er frafaldet Viggo Madsen.
J.S.

[Skrevet med rødt i margin: |udelades|]

Fakta

PDF
Brev

Uddrag af dette brev bliver citeret af Joakim Skovgaard i Mappe 91 nr. 30

København, Nybrogade 6
Sverige, Svanagatan 18 A

Mappe 91 nr. 29