Menu

Skovgaard

1920-09-11

Afsender

Joakim Skovgaard

Modtager

H.J. Vedde

Dokumentindhold

Kladde som handler om at Joakim Skovgaard vil føre tilsyn med Arne Lofthus dekoration, som er under planlægning til Hadsten Kirke.

Transskription

Rv. 11-9-20
Hr Højskoleforst Vedde!

De önsker udsagn af Lofthus om hvorvidt kirken er tör nok, det må en murmester give. Vi malere kan kun sige, at hvis materialerne er salpeterfri, og beliggenhed tör, antager vi at isolering er overflödig, i modsat fald bør de steder önskes dekoreret, isoleres. Det er naturligvis det sikkreste at isolere, vi kan i altfald ikke tage ansvaret for, hvad der ellers kan hænde. Jeg ved ikke om murmester Jensen kan.
Henvist til ham ang. påföring af adiodon. Lofthus har lyst til arbejdet og foreslår at han, under min kritik udförer hovedtegninger, som De så kan se på, om De vil have udført eller ej, tegningerne honoreres i hvert tilfælde. Han forlanger 500 Kr for sådanne udkast, hovedtegninger, og önsker selv at tage over at se på rummet, men ikke at holde foredrag eller omvise piger. Så beder vi dem foreslå motiver, som vi så kan gå i lag med, foreslå ændrede eller andre.
●2●
Det falder mig ind at foreslå forklarelsen på bjærget til hovedmotiv? Vi går ud fra, at der önskes frescomaleri. Det er altså L. som tegner efter samråd med og under min kritik, andet har jeg ikke tid til, så lidt som nu at tage til Jylland. Hvad ang. tilsyn ved endelig udførelse kan der formentlig næppe blive tale om mere end en rejse. Ang. prisen for endelige arbejde, vil den sikkrere kunne siges når udkastene foreligger, i øjeblikket er grundlaget for løst. Dette er altså svar på Deres af 30/8 20, den videre brevveksling beder jeg Dem føre direkte med Lofthus som bor ”adr”
Hvor får vi opmålinger af rummet?
Det er det sikkreste at isolere, vi kan i alt fald ikke tage ansvar for hvad kan hænde. Ved ikke om murm. Jensen kan
Tegningerne må de selvfølgelig honorere, selv om dekoreringen opgives.
Deres
J.S.

Fakta

PDF
Brev
Rosenvænget

Mappe 97 nr. 7