Menu

Skovgaard

1914-11-15

Afsender

V. M. Amdrup

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Forslag om oprettelse af nationalpark Gribskov.

Transskription

København den 15-11-14
Hr. Professor Joakim Skovgaard

Medlem af Bestyrelsen for Foreningen for Naturfredning.

Fra Hr. Overlære Bang er modtaget Skrivelse saalydende:
”Saafremt jeg kunde have været tilstede ved foreningsudvalgets Møde Den 20.d. M. , vilde jeg have bedt Dem overveje Muligheden af at faa oprettet en ”Nationalpark” her i Landet, - et sted hvor Dyr og Planter kunde trives og leve, som Naturen anviste dem det. England, Amerika, Tyskland og Sverrig har for længe siden saadanne Nationalparker. For et par aar siden talte jeg med Dr Gstenfelt om det, Museumsinspektør H. Winge og jeg her ofte drøftet emnet, og begge de to Herrer, der jo er medlemmer af Udvalget for Naturfredning, interesserer sig levende for Tanken. Et større Parti af en statsskov kunde henlægges som fristed. Udgifter er saa ringe at den ikke kan være Hindring.
Er Gribskovparti vilde paa en Maade være heldigt; men desværre er Gribskov ret tarvelig i funistisk Henseende. Statsskovene omkring Mosskov syd for Skørping var bedre; men jeg er ikke helt vis paa, hvad er Statens, og hvad der hører til Lidenborg.
Kunde Bestyrrelsen ikke tage dette spørgsmaal og ved Lejlighed? Forretningsudvalget kunde jo forud henvende sig til Udvalget for Naturfredning for at erfare Stemningen der og bane Vej for et Samarbejde”
Formanden for ”Fællesudvalget af 1914” vil under Mødet paa fredag, fremsende til de Herrer Medlemmer af Bestyrrelsen en fremstilling af nævnte fællesudvalg og dets Underkomitees hidtidige Virksomhed.
Med særdeles Agtelse
Deres ærbødige
V.M. Amdrup

Fakta

PDF
Brev
  • Tyskland
  • Sverrige
  • Amerika
  • Gribskov

Mappe 98 nr. 10