Menu

Skovgaard

1913-11-11

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Følgebrev med stofprøve til opgave for Roskilde Domkirke og kladdesvar fra Joakim Skovgaard angående fløjl,pult og forgyldning af beslag til biblen til Roskilde Domkirke, Joakim Skovgaard foreslår om man skal gnide forgyldningen af.

Transskription

Hr. Professor Joakim Skovgaard!

Efter deres [?] sender jeg Dem hermed en Prøve paa Fløilet paa Alteret i Roskilde Domkirke. Jeg høre, det vilde passe fort til Bibelpulten. Fløilet er leveret af Seifert i Regnegade 12, som sikkert vil kunne skaffe men deraf.
Deres Sirlige
HiortLorenzen

|22,30 meteren
Bredte [?] , 74 [?ctm]|

●2● Hr Etratsråd Hiortlorenzen!

De modtage min bedste tak for den prøve på rødt fiøil De har sendt mig. Jeg bilder mig ind det bliver valgt, når jeg [overstreget: får prøvet] ser den færdige Bibel på den prøve pult jeg har lavet Pulten vil næppe Kunne blive færdig til jul, og jeg kan ikke sige hvor meget den vil koste. Må der Anvendes lidt udskæring på den? Jeg tænker lidt på at lave den omtrent sådan. Ang selve bogen, er jeg nu ked af at beslaget er blevet helt forgyldt. [Overstreget: Det skete] Jeg lod det gjøre, fordi Etatsråden sagde, at der i Domkirken af og til brugtes syrer som angreb sølv. Jeg er kommen til den overbevisning, at det vil klæde den gamle bog bedre, at guldet gnides af på Højderne så sølvet træder frem Selv om det Anløber [Overstreget: i Kirken] og da jeg i det hele [overstreget: Jeg mener, at jeg bøje] søger at giøre bindet [Overstreget: til at første] en noget gammel Karakter, tænker [Overstreget: agter] jeg også at behandle Beslaget [Overstreget: Hjørnerne] i overensstemmelse hermed. Man bør jeg ikke sætte nye lapper på gamle læderflasker, men søge harmoni mellem det indre og det ydre, selv om det så skulde blive umuligt at skaffe [bogen] færdig til jul, hvilket ellers formentligt vil kunne lade sig giøre.

Fakta

PDF
Brev

Mappe 91 nr. 18