Menu

Skovgaard

1894-10-07

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Brevet handler om J. Skovgaards Altertavle i Mandø Kirke. Altertavlen har taget skade pga. klimaet skade, og Konstantin-Hansen skriver omkring muligheden for at erstatte originalen med en kopi på metal.

Transskription

Jernved Præstegaard 7. oktober 1894

Kære Joakim!

Du spørger mig, om hvordan det kan lade sig gøre for dem, der skal kopiere Altertavlen at opholde sig paa Manø. Det vil vist ikke være vanskeligt. Præsten kender jeg kun lidet til, han er vist meget rar men noget af en Særling. Han har været Styrmand i sin Tid; men har nok andet ved at styre mine kære Manøboere, som skal holde meget af et vist vaadt Element, som ikke er Vand.

Dens sagkyndige Erklædning, som jeg tænker Autoriteterne gerne vil have at holde sig til, behøver vel kun at bestaae i en Erklæring om, at hvis Fugtigheden allerede har vist sin Virkning paa Billedet (navnlig Glorierne), saa vil det være ønskeligt at faae det nuværende Billede erstattet af en Kopi paa Metal, som bedre vil kunne modstaa Ødelæggelsen.

Jeg har ikke talt til nogen herovre om en Pris af 2000 kr. for Billedet (Som de lokale Blade nævner) jeg har kun for Provsten antydet c. 1500 kr som en mulighed. Lev vel!
Din heng. S. Constantin-Hansen

Fakta

PDF
Brev
Jernved Præstegaard
København Ø, Rosenvænget

Til Maler J. Skovgaard
Rosenvænget
København Ø

Mappe 88 nr. 12