Menu

Skovgaard

1891-08-03

Afsender

Niels Skovgaard

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Omhandler stridighederne, som herskede i forbindelse med planerne for Immanuelskirken, København. Sidste del af brevet mangler.

Transskription

Kjære Joakim!
Tak for brevene, jeg har fået hele Dit brev fra fru Konst. Hansen, som Plockross havde bedt besørge det, samt et fra hende selv til yderligere forklaring. Hun skriver også at Gabe har skrevet til Dig, at han gærne vil have at Jeppesen skal løse mig fra mit løfte.
Jeg kan slet ikke rigtig begribe sagen, jeg trode at man i sin tid var ked af at J. og jeg stod konkurerende, og nu vil man have mig til det på ny. Men kan det føre til en bedre kirke end J.’s så var det jo muligt.
Jeg har for længst haft en ny kirke i hovedet, men jeg har ikke vildet tale om den, og [Overstreget: jeg] knap nok engang tænke på den, sådan som sagerne stod. Nu gjør jeg det naturligvis. Om den kan blive tilstrækkelig billig kan jeg jo ikke bedømme, og jeg tror næsten også at dertil ●2● må Jeppesens hjælp, for han kan vist bedre sidde med tålmodighed og regne alt ud på det mest sparsommelige end f.eks. Klemmensen og det må der vist til. At den vil behøve mindre grund end J.s tror jeg. At der på J.s plan er mørkt under pulpiturerne er jeg jo |tildels| skyld i, da jeg nødig vilde have vinduer.
Det er kedeligt at du ikke får billedet færdigt, det er vel væsentligt, fordi Du har været [?skrald], er det ikke godt hvad du har malt?
Det er ikke muligt, at jeg også må her op til næste sommer, for jeg kludrer med [?kvarnen], jeg skraber stadig ud, og [Overstreget: hyar kun af] af hvad jeg endnu har malt, er der kun en eftermiddags arbejde, som mulig for lov at stå; det er [?] lidt. I Skærbæk går det bedre tror jeg, endnu har jeg ikke skrabet, men kanske jeg en dag opdager at også det er snavs. Du må endelig ikke tabe lysten til kirkebilledet, det jeg maler er kun lille, og maler Du det stort, så kan jeg også om det skal være kasere mit, for motivet fortjæner nok at male stort, men jeg tror Du skulde male det fra det sted jeg har valgt.
Det er vist [Mangler noget af originalbrevet]

Fakta

PDF
Brev

Mappe 76 nr. 20