Menu

Skovgaard

1891-07-31

Afsender

Harald Plockross

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Skovgaards udtræden af Valgmenighedsens menighedsråd og problemerne omkring samarbejdet med Jeppesen om Immanuelskirken, København.

Transskription

Hornbek Hellebæk 31/7 91

Kjære Hr. Skovgaard.
Lad os tage Sagen med Ro. At De træder ud af Menighedsraadet seer jeg ikke mindste Anledning til og det vil heller ikke bringe Sagen videre.; denne er ganske vist kommet i et mindre klart spor ved Deres Broders Samarbejde med Jeppesen, men Medlemmerne af – Raadet – har heller ikke ringe lyst fordi vi har undladt at med Dem og eller Stillingen [?]. Jeg deler slet ikke Gabes store Ængstelse over at Sagen trækker lidt ud. Og forholdet til Jeppesen kommer vi vel ud over; vi ser jo alle personlig venligt paa ham og ønsker mindst af alt at krænke ham, men Hensynet til at skaffe den bedste Kirke staar da i første Række.
Jeg er ganske enig med Dem i at Deres Broder hverken kan eller bør afbryde sit Arbejde i Sverrig, og det skrev jeg for flere Dage siden til Fru Const. Hansen. [?Niels] kan jeg ikke sige i dag, da jeg intet har erfaret om hendes ●2●Forhandling med Clemmensen i Deres Brev til Broderen har jeg igaar sendt Fru Const. Hansen, som er en fortræffelig, virksom og besindig Medarbejder i denne Sag.
Deres hengivne H. Plockross

Fakta

PDF
Brev
København

Mappe 76 nr. 19