Menu

Skovgaard

1890-07-09

Afsender

Hans Gregersen

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

H. Gregersen skriver om menighedsmøde i Valgmenigheden og beder om en fuldmagt til at stemme i Skovgaards fravær. Kladdesvar fra Joakim Skovgaard, hvor han giver fuldmagt til at stemme ved Menighedsmødet.

Transskription

Hr. J. Skovgaard!
Tusind Tak for Deres rare og indholdsrige Brev, hvis Indhold jeg så ganske billiger, og som jeg i Grunden syntes burde have været kendt af mange, og som jeg derfor også vilde i det væsentlige have læst op ved Menigheds mødet i Aftes, hvis ikke dette var blevet endt lidt brat på Grund af, at Tiden var så langt fremrykket. Jeg har ladet Fru Const. Hansen, Plockross og andre gode Venner læse det og Jungersen har det nu.
Grunden til, at jeg sender Dem disse få Linjer, for andet kan det ikke blive, da jeg er så opkørt, at hvis jeg kan få udrettet i disse Dage det aller nødvendigste, før jeg drager ned til Stevns, vil jeg være glad – [?], at vi skal have Valg af Menighedsråd på Mandag efter det indlagte lille forslag, hermed følger indlagt, og som blev vedtaget i Aftes. Mødet, hvor det blev vedtaget, var jeg på Grund af examen forhindret fra at overvære. Hvis De nu finder, der er anledning til at komme herned i Anledning af Valget, kommer De, det synes jeg nu i Grunden ikke der er. Derimod kommer Jungersen herned c. 20 Aug., og så bliver der jo igen Møde, så kunne der jo blive tale herom. Iøvrigt sender jeg Medlemsliste, så hvis De vil, kunde De sende mig en Stemmeliste på 11 Medlemmer, helst 7 Mænd og 4 Kvinder, og en skriftlig Fuldmagt (for Omvalgs Skyld), så skal jeg stemme for Dem og naturligvis for deres Hustru og Broder, hvis noget lignende sker for dem.●2●
Vi er ellers med alm. Spørgsmål nået så vidt, at vi lejer Falkenstjernes sal på 3de År, indretter den og søger Anerkendelse på den som Bedesal. Så en Gang i Efteråret køber vi vel Grund og tager fat på Planer til Bygning af Kirken; men det bliver nok skudt så langt ud, at De vil kunne være tilbage til den Tid, både De og Deres Broder.
I Mandags Aftes havde vi Skovmøde ved Kapellet i Dyrehaven. Vi var alle tilstede fra vor Kreds, og da [Overstreget:set] var vist også fra den anden, og alt forløb godt. Jungersen, Th. Møller fra Birkerød og Monrad talte. J. talte kønt, dybt og rart som sædvanlig. Th. M. også meget godt men tungt; Monrad var let og spillende, lidt – eller meget – flot (han gjorde S. Kierkegård til ”en fin [?Konditor]”, men han er den smukkeste af de tre, har et sprogligt Organ, og er i det hele den kvikkeste, jeg havde en æstetisk Nydelse af at se på ham og til Dels af at høre ham, men var glad ved, at det var J. og ikke ham, der skulde være min Præst.
På Tirsdag Morgen rejser jeg til Stevns, min Hustru rejser med Børnene allerede Søndag Morgen, håber jeg. At jeg i højste Grad trænger til et Sommerophold, vil dette Brev vidne bedst om, og endda har jeg meget at gjøre inden Lørdag, da Skolen slutter.
Vil De nu hilse Deres Hustru, deres Broder fra min Kone og mig, og så håber jeg at høre fra Dem inden Mandag Aften.

Deres hengivne
Hans Gregersen
Onsdag Morgen 9-7-90

●3●

Herved giver jeg Hr. Skolebestyrer H. Gregersen fuldmagt til på mine vegne at stemme på 11 medlemmer til Kjöbenhavns Valgmenigheds Menighedsråd.
Dette gælder både for förste valg og muligt omvalg.
J. F. Skovgaard

Öströö 12 Juli 1890
Kjære Hr. Gregersen! Tak for brevet og tryksagerne. Jeg finder som De, at der ikke er grund for mig til a tage til Kbh. i anledning af |medlems| valget.
Jeg går nemlig ud fra, at byggeudvalget bliver noget andet end menighedsrådet, og ikke skal tages ud af dette. Hermed sender vi disse fuldmagter, da vi [Overstreget:er] så [Overstreget: langt borte] adskilde som vi |nu| er fra menigheden og tankegangen i den, ikke föler os kapable at udpege 11 medlemmer, og er visse på, at om fuldmagterne tages gyldige, vil det være meget bedre at lade Dem stemme for os. At Fru Konstan Hansen og Overretssagförer Plockross |de| bliver i menighedsrådet håber vi, men anser det igrunden som selvfölgeligt. I [Overstreget:det] byggeudvalget, når det engang skal vælges, vilde vi sætte megen pris på, at foruden De [Overstreget:?], så også Deres svoger Berg må komme ind. Vore sommerplaner er blevet lagt noget om, så jeg |om går vel| rejser til Norge fra 20 Aug til 5. sept. Derfor bliver det vist Niels som tager til Kbh. Til mödet 20. aug, og han håber●4● til den tid at kunne fremlægge planer til Kirken.
Hvis der derimod efter 8te september bliver möde, hvor jeg nödvendigt skal med, så kan jeg komme, dog vilde jeg helst have fred september ud, til [Overstreget: jeg kommer] oktober mener jeg at komme til Kbh og blive der. Gid De nu må få godt af opholdet på Stevns, med hilsen fra os til Dem og deres hustru.
P.S. Da De muligvis ikke stemmer Dem selv [Overstreget:[?] er det stærkes] bed vi Dem da, at De på vore stem skriver Deres eget navn, ellers har De fuld frihed.

Fakta

PDF
Brev
Østrøø

Mappe 76 nr. 5