Menu

Skovgaard

1858-04-15

Modtager

P.C. Skovgaard

Dokumentindhold

Angående Akademiet for Skønne Kunster og forholdet mellem Charlottsenborg.

Transskription

D. 15 April 1858

Kjære Skovgaard!

Der er nu Taler om at indlemme os i ”Etablisementet” paa Charlottenborg. Prof: Chr: Hansen fortalte mig igaar at der var i Akademiforsamlingen foreslaaet udskillige nye Medlemmer og blandt andre mig. Dertil blev imidlertid bemærket, at det dog var bedst først at forespørge hos Vedkommende om de ønskede at indtræde. Nu søgte Prof: Chr: Hansen at bevæge mig til at modtage Valg og bad om han matte foreslaae mig. Derpaa vilde jeg dog betænke mig da jeg i al Fald ikke vilde indtræde med mindre Du og flere af dem med hvem vi sympathisere gjorde det samme. Ganske ene brød jeg mig ikke saa meget om at staa udenfor. Imidlertid ved nærmere Overveielse blev det mig i gaar Aftes kl. 7 ½ aldeles klart, at saalænge Udstillingscomitéens har opfyldt sit Hverv, er det min Pligt at blive i den, som valgt af Kunstnerne udenfor Akademiet. Det er et Tillidshverv som jeg derved har paataget mig og som jeg svigter i det Øiblik jeg forlader denne Post og træder i Akademiets Rækker. Dette er for mig aldeles afgørende ligesom jeg ogsaa troer at det vilde være høist uheldigt for Udstillingssagen, dersom vi overlod den til andre nyvalgte Personligheder. Ifald Du er enig med mig heri, saa mener jeg vi haver en meget net og anstændig Undskyldning, som ikke kan støde Akademiet og som forbeholder os Frihed til at indtræde paa et senere Stadium. – Dette kunde jeg
●2●
ikke opsætte at meddele Dig. Jeg haaber at vi snart mundtligt kunde tale om Sagen. Maaskee træffes vi hos Prof. Høyen i Morgen Aften.
Lev vel! Hils Georgia!
Vi leve hos os i stærk Forventning. Magdalene længes.
Din hengivne
Cons: Hansen
Det er sandt! da jeg i Morgen Fredag skal spise hos Dronningen, saa veed jeg ikke om jeg kommer til Høyens ovenpaa. – Men saa sees vi alligevel snart.

Fakta

PDF
Brev

Mappe 11 nr. 34