Menu

Skovgaard

1851-08-27

Modtager

P.C. Skovgaard

Dokumentindhold

Et brev som skuer tilbage på store tidligere begivenheder men mest af alt skuer fremad med glæde imod Georgia Schouw og Peter Skovgaards snart stående bryllup.

Transskription

ST.

Hr Landskabsmaler Skovgaard
Overgaden over Vandet
199 i Stuen
pr Christianshavn

Kiære Peter!
Jeg burde tidligere have besvaret Dit kiære Brev af 13 dennes, men da jeg baade med Posten og Budene havde andre Breve som skulde skrives saa blev Dit opsat indtil nu.
Du har altsaa været i Din Fødeegn kiære Peter. Er det ikke sandt at det er en deilig Egn? Den maatte visselig være meget for Dig at male, saae Du ogsaa Skioldnæsholm-Søen med den lille skovrige Ø i Midten, hvor de siger at Kong Skiolds Borg skal have staaet. Gud være lovet, at dit Befindende blev bedre efter Din Landreise, og imidlertid sad lille G eensom hiemme og fulgte dig med Tankerne.
Nu skulle vi da Atter om Gud vil snart være samlede igien til den Dag der som vi haabe skal giøre Eder Begge og os Alle saa lykkelige.
Naaer jeg tænker tilbage paa Din Konfirmationsdag indtil denne, hvor mange Aar ere ikke hengaaede siden den Tid? Hvormange Forandringer ere ikke skete? Og Gud være lovet! næsten Alt til det Bedre!
●2●
Jeg erindrer endnu saa tydelig enhver Smaabegivenhed fra den dag og hvor inderlig glad og lykkelig jeg følte mig da vi Alle fulgte med Dig til Kirken. Takket være den gode Gud som har bevaret os dig til denne Dag! og han vil som jeg haaber bevare Dig fremdeles tilligemed det elskelige Væsen med hvem Du nu forener dig!
Jeg skal hilse Eder Begge saa kiærlig fra Mine, og takke for de behagelige Timer hun tilbragte med Eder, hos os har vi ved det Gamle, jeg venter nu med denne Post Underretning fra dig om Alleting samt naaer det er den yderste Tid at jeg kan komme ind,? Thi vor Mine kan have nok at giøre med at faae mit Tøy færdig. Jeg faaer idag et Bud fra Kbhvn, og haaber at der tillige er en Pakke Tøy fra Dig. Lev vel kiære Peter indtil vi sees. Give Gud at vi dog snart maatte høre lidt bedre Efterretninger om g´s gode Faders Helbred.
●3●
Med de venligste Hilsner saavel fra Jensens som fra Jomfruen og Mine for dig og g. :hilses hilses I Begge dog allermest fra Din kiærlige Moder
C. Skovgaard
Weibye d. 27 August
1851

Fakta

PDF
Brev
Weibye

Mappe 10 nr. 59