Menu

Skovgaard

1848-03-17

Afsender

Lorenz Frølich

Modtager

J.Th. Lundbye

Dokumentindhold

Udtrykker et ønske om breve med mere indhold samt beder J.Th. Lundbye overbringe faren en besked om pris på hjemsendte værker.

Transskription

Til
Hr Joh: Thom: Lundbye
Landskabsmaler
Kjøbenhavn.

Rom den 17. Marts 1848. –

Kjære Ven!

Et par Ord I en Fart; jeg modtog i Dag dit og Sven’s breve, som vare meget venlige, og hvorfor jeg takker Eder, men som egentlig havde kun lidt Indhold, paa en Tid, da jeg tænkte at faae en del bestemte Bekrivelser om o.s.v. - Jeg skriver disse par Ord, da der netop er Leilighed, og indlægger den Liste for Grundtvigs Skrifter; Du kan betale for mig, saa er vi qvit for den Læsøiske Present; jeg haaber dog Foretagenet kommer i Stand? I skriver ei ét Ord derom. - Forresten maae jeg bekjende mig skyldig i ikke i den senere Tid at have husket at spørge mine Landsmænd om Deltagelse, saa der ei var Flere, end jeg sidst anmeldte. – Jeg har for nylig skrevet dig og min Fader angaaende mine Billeder, som snart ankomme, haaber jeg, men glemte en meget vigtig Post, nemlig Prisen; jeg mener, 200 R for Stykket; [?] for begge. – Vil du sige det til min Fader, takke ham for hans Brev og Vexelen, som jeg modtog i gaar, den 16de; jeg skal snart skrive |svare| derpaa. -Hils alle gode Venner, og vær hilset af de udenlandske og af Skriver.
Din Ven
Lorenz

|Jeg blev overrasket over den lille Trold; vi maae dog i meget have Lighed med hinanden, for jeg huskede ai at have Angivet ham, og troede den var af dig, indtil Læssøes Brev opklarede det. Svar paa Sven’s Brev er blandt andet, at jeg vel kjender [?Denny] Brown, og undertiden kommer der i Huset, men enten finder dem for forskjellige i Interesser (fra mine), eller har [?antrat] dem fra en urigtig Side, til at jeg meget skulde søge deres Omgang. – Lykke til hans Foretagende, og Lykke til alle deres Arbeider.|

Fakta

PDF
Brev

Brevet er transskriberet fortløbende, og det som er skrevet på tværs er angivet til sidst i ||.

Rom
København

Mappe 81 nr. 20